Radekovo kulinářství – 14. května 2016
Květnová zálesácká akce se nesla v duchu vaření a kulinářství. Jeden z víkendů jsme se v hojném počtu sešli v klubovně na zámku ve Studénce, abychom se naučili, jak správně rozporcovat a „nepižlat“ kuře. Každý z nás si donesl prkénko, ostrý nůž a koření. Když jsme byli všichni připravení a netrpěliví, rozdělili jsme se do dvojic a s odborným výkladem jsme postupně začali porcovat kuře. Když už kuře bylo pečlivě rozporcované tak, aby nikde nezůstal ani kousek masa, pustili jsme se do přípravy kuřecích prs a křídel. Každý recept byl samozřejmě něčím jiný. V prvním receptu byl chřest a v druhém zase kari. Až jsme měli oba recepty připravené, přesunuli jsme se k Radekovi na zahradu, kde jsme naše kulinářské výtvory upekli. Všem nám moc chutnalo, zvlášť když nám k hostině hrál na kytaru Bobeš. Myslím si, že po takové zkušenosti už každý z nás ví, jak si dobře pochutnat na kuřeti.
Lentilka